Translate

tisdag 24 maj 2016

På sjuka skola de lägga händerna, och de skola bliva friska

I Markus evangelium 16:17-18 står något viktigt som Jesus sa innan Han blev upptagen i himmelen.

"Och dessa tecken skola åtfölja dem som tror: genom mitt namn skola de driva ut onda andar, de skola tala nya tungomål, ormar skola de taga i händerna, och om de dricka något dödande gift, så skall det alls icke skada dem; på sjuka skola de lägga sina händer,och de skola då bliva friska"

Efter det att Jesus hade sagt detta så blev Han upptagen i himmelen. Därefter följer vers 20 som visar på de kristna i full verksamhet. Där står:
"Men de gingo ut och predikade allestädes. Och Herren verkade med dem och stadfäste ordet genom de tecken, som åtföljde det" (Mark. 16:20)

Det är alltså Herren Jesus som verkar i de kristna. Vi är endast redskap åt Honom. Så när vi lägger våra händer på de sjuka så lyder vi Guds befallning och Herren Jesus som har all makt i himmelen och på jorden kan då verka enligt Hans viljas behag. Herren stadfäster Ordet som vi predikar. Predikar vi i enlighet med Guds vilja så stadfäster Han det med tecken och under. Genom sanningens Ord så framträder Jesus i våra liv och göres levande i våra hjärtan.

Dessa tecken som sker bland de sanna kristna ska inte förväxlas med  dem som säger "Herre, Herre, hava vi icke profeterat i ditt namn och genom ditt namn drivit ut onda andar och genom ditt namn gjort många kraftgärningar" (Matt. 7:22)

Varför? Jo för att Jesus själv säger i versen efter, vers 24 att "Därför, var och en som HÖR dessa mina ord och GÖR efter dem, han må liknas vid en förtåndig man, som byggde sitt hus på hälleberget"

De förra kallar Jesus för ogärningsmän och Han kommer svara dem att Han aldrig har känt dem. Det betyder att de aldrig blev frälst och mottog den Helige Andes GÅVA (ental). Nådegåvornas smörjelse under mötena gillade de, men Guds Gåva till oss i våra hjärtan ville de inte taga emot. Det är nämligen så att den som blivit frälst har mottagit Jesus Kristus som invärtes lärare i sitt hjärta. Han leder oss fram i sanningens Ord för Jesus Kristus är VÄGEN, SANNINGEN och LIVET.

Alla sanna kristna är på VÄGEN för Jesus vägleder oss med GUDS ORD och behåller vi den rätta kursen, så vinner vi det EVIGA LIVET.

Genom att tro på sanningens Ord och lyda Jesu befallningar så låter vi Herren verka genom oss och Han vill att vi prisar Honom då vi lägger våra händer på de sjuka, och de skola då bli friska. Det är Herrens verk och det är Honom vi ska tacka. När människan blir i focus, det är då allt blir så fel.

Den som TROR sanningen och predikar den, där stadfäster Gud detta genom de tecken som åtföljs i Herren Jesu Kristi namn. Gud stadfäster ingen villolära. Hans tecken åtföljs inte då. Han har ALDRIG känt dem.

Är du döpt som bibeln säger? I Apostlagärningarna kap.2 vers 38 står:

"Gören bättring och låten ALLA döpa eder i Jesu Kristi namn till edra synders förlåtelse; då skolen I såsom gåva undfå den helige Ande"

Kraften ligger i Guds Ord och inte i några människoläror. Varför döps så många i Faderns och Sonens och den Helige Ande namn, när detta inte visar på Guds egna namn. Det här är ju egenskaper som visar på vad Gud är och som satan också vill efterlikna. Det finns bara ett namn som är oss givet och detta namn är över alla andra namn. Det namnet är Jesus Kristus och Honom ska vi tillbe i allt, både i ord och handling.

Herrens välsignelse i Jesu Kristi´namn
/lärjungen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar