Translate

torsdag 23 april 2020

Coronatider - Herrens andra tillkommelse - reningen från synd.

Herren Jesus kommer snart och hämtar sin brud. Vi upplever nu en kris på jorden som saknar motstycke. Människor sjuknar in i Covid 19, ekonomin kraschar, de religiösa tittar oroligt på varandra och undrar, var är Gud?  

Det blir en påminnelse för dem som sover att Herren är skaparen av himmel och jord. Han är på väg att rena jorden från all synd, men detta är bara uppstarten, eller födslovåndan före den stora vreden.

Varningsklockan ljuder, basunen ljuder, nu är det dags att fylla på olja i våra lampor för Herren står för dörren och knackar. Vill vi öppna upp dörren år Herren Jesus?

Jesaja 1: 27-31
27Sion skall genom rätt bliva förlossad och dess omvända genom rättfärdighet.
28Men fördärv skall drabba alla överträdare och syndare, och de som övergiva HERREN, de skola förgås.
29Ja, de skola komma på skam med de terebinter som voro eder fröjd; och I skolen få blygas över de lustgårdar som I haden så kära.
30Ty I skolen bliva såsom en terebint med vissnade löv och varda lika en lustgård utan något vatten.
31Och de väldige skola varda såsom blår, och deras verk såsom en gnista, och de skola tillsammans brinna, och ingen skall kunna släcka.



Jesaja 2: 8-17
8deras land är ock fullt av avgudar, och sina egna händers verk tillbedja de, det som deras fingrar hava gjort.
9Därför bliva människorna nedböjda och männen ödmjukade; du kan icke förlåta dem.
10Fly in i klippan, och göm dig i jorden, för HERRENS fruktansvärda makt och för hans höga majestät.
11Ty människornas högmodiga ögon skola bliva ödmjukade, och männens övermod skall bliva nedböjt, och HERREN allena skall vara hög på den dagen.
12Ty en dag har HERREN Sebaot bestämt, som skall komma över allt stolt och övermodigt och över allt som är upphöjt, och det skall bliva ödmjukat,
13ja, över alla Libanons cedrar, de höga och stolta, och över alla Basans ekar;
14över alla höga berg och alla stolta höjder,
15över alla höga torn och alla fasta murar,
16över alla Tarsis-skepp, ja, över allt som är skönt att skåda.
17Och människornas högmod skall bliva nedböjt och männens övermod nedbrutet, och HERREN allena skall vara hög på den dagen.

Jesaja 13: 4-9
4Hör, det larmar på bergen såsom av ett stort folk. Hör, det sorlar av riken med hopade hednafolk. HERREN Sebaot mönstrar sin krigarskara.
5Ifrån fjärran land komma de, ifrån himmelens ända, HERREN och hans vredes redskap, för att fördärva hela jorden.
6Jämren eder, ty nära är HERRENS dag; såsom våld från den Allsvåldige kommer den.
7Därför sjunka alla händer ned, och alla människohjärtan förfäras.
8Man förskräckes, man gripes av ångest och kval, ja, våndas såsom en barnaföderska. Häpen stirrar den ene på den andre; röda såsom eldslågor äro deras ansikten.
9Se, HERRENS dag kommer, gruvlig och med förgrymmelse och med vredesglöd, för att göra jorden till en ödemark och utrota syndarna som där bo.

1 Tess. 4:15-18
”Såsom ett ord från Herren säga vi eder nämligen detta, att vi som leva och lämnas kvar till Herrens tillkommelse ingalunda skola komma före dem som äro avsomnade. Ty Herren skall själv stiga ned från himmelen, och ett maktbud skall ljuda, en överängels röst och en Guds basun. Och först skola de i Kristus döda uppstå; sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes; och så skola vi alltid få vara hos Herren. Så trösten nu varandra med dessa ord.”

Jag avslutar med 1 Tess. 4: 15-18, för vi vill ju vara med i bortryckelsen och slippa Guds vrede. Herre förlåt oss alla våra synder i Jesu Kristi namn.

lärjungen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar