Translate

tisdag 15 september 2015

Antikrist lära


Antikrists lära kontra evangelikal kristendom

Georg Spalatin , född den 17 januari 1484, död den 16 januari 1545 i Altenburg , var en tysk reformator, Martin Luthers vän och medarbetare i reformationsverket.

Martin Luther studera profetiska Daniels bok och Uppenbarelseboken och Paulus brev till tessalonikerna där antikrist avslöjas. Spalatin skriver till sin vän: (Martin Luther)
"Jag är definitivt mer självsäker och jag kan inte tvivla på att påven är antikrist verkliga ... så ... eftersom allt precis som hans liv, gärningar, ord och bud."

Luther var inte den enda ledare av reformationen, som avslöjade identiteten av Antikrist. Hela skaran av reformatorerna avslöja den sanna naturen av påvedömet. De ingår som Thomas Cranmer, John Wycliffe, John Huss, Jerome, John Knox och många andra.
Protestanterna på Luthers tid hyste inga tvivel. Luther sade:
”Tidigare sade jag att påven var Kristi ställföreträdare. Nu hävdar jag att han är vår Herres motståndare och Djävulens apostel.”

Jag lägger ut följande länkar där Stig Andreasson predikar ang. skillanden mellan ”Katoliscism kontra evangelikal kristendom”

Var och en får avgöra skillnaden. I det fjärde ”youtube” klippet framställs katolicismen som ett system av religiös magi.

Här kan ni lyssna och se vad som skiljer fåren från getterna.

Den Romersk Katolska kyrkan har 7 sakrament, medans den Luthers evangeliska har 2 sakrament (dopet och nattvarden)

1. Dopet
2. Nattvarden
3. Boten
4. Konfirmationen
5. Ordinationen av präster
6. Äktenskapet
7. Sista smörjelsen

I den nya katolska katekesen står det i paragraf 1129:

”Kyrkan understryker att för de troende är det Nya förbundets sakrament nödvändiga för frälsningen. Den sakramentala nåden är den Helige Andes nåd given av Kristus och särskild för varje sakrament”

Vi kan konstatera att katolsk frälsningslära handlar om en sakramental frälsning.

Teologen Olav Valen-Senstad skrev följande:

”Den katolska kyrkans apologeter gör förtvivlade men fåfänga försök att bortförklara att det katolska religionssystemet är renodlad magi överförd till ”kristendom”. Varje saklig religionshistorisk undersökning av magins väsen visar oemotsägligt att katolicismen på alla väsentliga punkter är ett system av religiös magi”

Skärselden är en falsk straffanstalt, trots att synderna är förlåtna återstår straff, viket står helt i strid med Guds Ord. Sanningen är ju denna att när synderna äro förlåtna, så återstår inget mera offer. Vi behöver inte offra eller lida något mera.

Att be till döda helgon så säger skriften i Ps 49:8-9 följande:

”Men sin broder kan ingen förlossa
eller giva Gud lösepenning för honom.
För dyr är lösen för hans själ
och kan icke betalas till evig tid”

Jungfru Maria anses inom den katolska kyrkan vara född utan synd. Hon är himmelens drottning. Hon är evig jungfru.

Vad säger egentligen bibeln om synd. Jo alla människor är syndare utan undantag.
Evig jungfru då Jesus bevisligen i den grekiska texten av evangelierna hade syskon, både bröder och systrar som Josef och Maria var föräldrar till.

Vidare används Maria i sin kult som medlare i människors böner till Gud. Varför tackar då katolikerna Maria  (kan läsas på små skyltar vid statyer av henne) och inte Gud. Det är ju Gud vi ska tacka  i våra böner och inte avlida människor som alla fötts som syndare.

Nej Katolicismen är en farsot som drabbat jordens innevånare men som nu väntar på domen.

Udden ur denna lära tas då vi predikar Herren Jesu Kristi tillkommelse enl. 2 Tess.2:8

”Sedan skall ”den Laglöse” träda fram, och honom skall då Herren Jesus döda med sin muns anda och tillintetgöra genom sin tillkommelses uppenbarelse”

Tror den katolska kyrkan på att judarna är Guds utkorade egendomsfolk? Landet Israel fick det åter år 1948. De väntar på Messias och tusenårsriket.

Att predika hur Jesus kommer tillbaka  till hednaförsamlingen och Israels älskade egedomsfolk tar udden ur den  katolska läran.

Judarna väntar på Messias och han kommer tillbaka till sitt folk.

Sakarja 14:4
Och han skall den dagen stå med sina fötter på Oljeberget, gent emot Jerusalem, österut; och Oljeberget skall rämna mitt itu, mot öster och väster, till en mycket stor dal, i det att ena hälften av berget viker undan mot norr, och andra hälften därav mot söder.

Sakarja 14:9
Och HERREN skall då vara konung över hela jorden; ja, på den tiden skall HERREN vara en, och hans namn ett.


Stig Andreasson säger följande:

Vi måste tro allt vad Gud har uppenbarat. Den katolska kyrkan hämtar de gudomliga uppenbarelserna ur den heliga Skrift och traditionen. Bibeln allena är inte tillräcklig för att lära oss vad vi måste tro, ty den innehåller inte allt, vad Gud har uppenbarat. Därför är också arvläran [traditionen] nödvändig. Den heliga Skrift och arvläran kallas de båda troskällorna. Genom den helige Andes bistånd har troskällorna oförfalskat bevarats i Kyrkan.
- Katekesen
En av reformationens huvudprinciper var ”Skriften allena.” Den principen bygger på Skriftens eget vittnesbörd,
ni skall lära er den regeln när det gäller oss att inte gå utöver vad Skriften säger
- 1 Kor 4:6
Men den katolska kyrkan menar sig ha en annan källa till uppenbarelsekunskap, nämligen kyrkans tradition. Därför känner påvekyrkan sig fri att proklamera läror och dogmer som inte omtalas i Bibeln.
Trots att den katolska katekesen tydligt säger att Bibeln är otillräcklig som trosgrund, händer det att katolska teologer påstår att påven och kyrkan i verkligheten inte lär något annat än det som de kristna alltid har trott, ty allt vad traditionen säger finns gömt i Bibeln, menar de. Men det är svårt för dem att bevisa att de kristna alltid har trott på påvens ofelbarhet, jungfru Marias syndfrihet och himmelsfärd, för att nämna några exempel. I verkligheten blir det så att traditionen står över Bibeln – och kyrkan med dess läroämbete står över alltsammans. Jesus sa till sin samtids skriftlärde:
Ni upphäver fullkomligt Guds bud för att hålla fast vid era egna stadgar.
- Mark 7:9
Den katolska kyrkan gör precis detsamma!
Förutom sina mångfaldiga kyrkliga traditioner har den katolska kyrkan också utökat antalet böcker i Bibeln. I tillägg till de av kyrkan godkända förklaringarna innehåller katolska biblar också Gamla testamentets apokryfiska böcker, vilka aldrig godkändes vare sig av judarna eller av den urkristna församlingen. David Hedegård skrev på sin tid att
i Gamla testamentets apokryfer finns villfarelser, och på somliga av dem har den katolska kyrkan, som jämställer dem med de kanoniska, byggt flera av sina villoläror.
På den ekumeniska arenan undviker den katolska kyrkans representanter vanligen att omtala vad som åtskiljer katolicism och evangelisk kristendom beträffande trosgrunden. Välmenande ekumener både bland katoliker och protestanter säger ofta att vi måste fokusera på det som förenar oss och inte på det som skiljer. Detta är en typisk halvsanning som leder till förvirring. Skillnaden mellan katolsk tro och evangelisk kristendom berör själva fundamentet och inte bara några periferiska småsaker. Roms kyrka anser sig ha ett ofelbart läroämbete, som själv alltid har den rätta tolkningen både av Bibeln och av sin egen tradition. Guds Ord uppmanar oss till att fortsätta kampen för den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga.
- Jud v.4
Det betyder att den kristna tron inte ska och inte kan undergå någon förändring under tidernas gång. Ordspråksboken 30:5-6 säger,
Allt Guds ord är rent från slagg, han är en sköld för dem som tar sin tillflykt till honom. Lägg ingenting till hans ord, så att han beslår dig med lögn.
Detta är en fundamental biblisk sanning som inga evangeliska kristna någon gång kan ge avkall på om de vill fortsätta att vara evangeliska och göra skäl för namnet.

Katolska nattvarden – mässofftret

I den katolska katekesen står
”….gör detta till min åminnelse, gav Jesus makten till att förvandla bröd och vin till hans heliga lekamen och blod. Förvandlingsmakten har övergått från apostlarna till deras efterträdare i prästämbetet.”

Nu säger ju bibeln att försoningsoffret är givet en gång för alla.

I den katolska nattvarden, mässoffret måste det vara ett prästerskap som är trollkarlar. Dock är dessa trollkarlar dåliga på att trolla.

En katolsk kyrkofader jämförde detta under med Jesus första under, då han förvandlade vatten till vin. Men hur blir det då?
Tänk då om köksmästaren kom ut och sade följande till folket ” Jesus har förvandlat flera krukor med vin, men jag måste bara säga detta att vinet är under vattnets gestalt. Det smakar vatten men det är vin. Ni måste ha tro bara.

Nu vet ju vi evangelisk troende kristna att när Jesus förvandlade dessa krukor som var fyllda med vatten så förvandlade han det till riktigt vin, och vilket vin sen. Det godaste vinet kom sist åt gästerna.

Sammanfattning: Den antikristliga läran började med att smyga in små lögner i de första församlingstidsåldrarna. Under den mörka medeltiden var nästan allt ljus borta. Då kom Martin Luther och reformationen, med rättfärdiggörelsen. Ljuset hade återvänt tillbaka. Därefter följde Ordets väckelse med helgelsen och John Wesley. Sist kom pingstväckelsen med gåvornas upprättelse och dopet i den Helige Ande. Där slutar hedningarnas församlingstidsåldrar med hela Ordets upprättande. Anden och Ordet är ETT.

Dopet i Herren Jesu Kristi namn (Apg. 2:38-39) och Guds Ords helhet enl. Efe. 4:5
"en Herre, en tro, ett dop, en Gud, som är allas Fader, han som är över alla, genom alla och i alla.”

Motståndaren till Guds församling har i alla tider avslöjats av de sanna troende
Paulus kände till antikrist hemlighet ”Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam”
(2 Tess.2:7)
Martin Luther och reformationen kände till hemligheten.
Vi har i vår tid med Guds Ords hjälp avslöjat alla hemligheter om antikrist. När församlingen är bortryckt så kommer satan kastas in i påven fullt ut. Den katolska kyrkan är antikrists lära. Församlingen har besegrat antikrist.

Jesu Kristi frid
lärjungen


2 kommentarer:

  1. My brother recommended I might like this blog. He was totally right.

    Thiss post truly made my day. You can not imagine just how
    much time I had spent ffor this info! Thanks!

    my web-site :: farm & castle ios cheats

    SvaraRadera
    Svar
    1. What a pleasure to hear it. God bless you in the name of Jesus Christ.

      /lärjungen

      Radera